El documental

Les set caixes és un documental que s’estrenarà per televisió a finals del 2017.

També és un projecte de difusió de valors educatius. Volem donar a conèixer aquesta història a la gent jove a través de projeccions del documental i posteriors debats amb la seva protagonista. Comptem amb la col·laboració d’entitats educatives com la Fundació Catalana de l’Esplai, fet que ens permetrà arribar al màxim d’educadors i joves.

‘Les set caixes’ vol ser el testimoni audiovisual d’una història personal, la de Dory Sontheimer.

Amb 52 anys, la Dory va descobrir que els seus orígens eren radicalment diferents al que havia pensat i viscut tota la seva vida. Després de la mort dels seus pares, va trobar amagades dalt d’un armari set caixes que li van rebelar un passat que desconeixia: el de la seva família jueva víctima de l’Holocaust nazi. A partir d’allà, decideix investigar, retrobar i reunir una família que el nazisme va voler exterminar per sempre més.

Aquest documental retrata la història de la Dory i de la seva familia, repartida per tot el món. Pretén posar imatges a una història peculiar, sorprenent i emotiva. Acompanyats per historiadors, escriptors, periodistes i persones anònimes, farem un viatge físic i emocional per Catalunya, França, Alemanya, Estats Units, Canadà, Anglaterra, República Txeca, Israel i Argentina. Seguirem el rastre de la família de la Dory i farem possibles la trobada amb els seus familiars, fins fa poc desconeguts, amb els que es reunirà per primera vegada.  I tot això amb un sol objectiu: aconseguir restaurar el nom, la dignitat i el record d’aquelles persones que ho van perdre tot, víctimes del nazisme i l’Holocaust.

No et perdis la presentació i projecció del documental de “Les Set Caixes”. Serà dimecres 24 de gener a les 12.00h, al Memorial Democràtic amb la Dory Sontheimer. OBERT AL PÚBLIC!

Dory Sontheimer, protagonista del documental Les set Caixes, en la seva visita a Freiburg